Over Ons

Stal de Hooge Weide fokt op kleine schaal IJslandse paarden.
Elk jaar worden er twee tot vier veulens geboren. De veulens worden na ongeveer een half jaar gespeend en komen daarna in groepen met jonge paarden te staan. De leeftijd varieert van 0 tot 5 jaar. Deze groepen worden zo veel mogelijk in de weide gehouden. Op deze manier kunnen de jonge dieren elkaar op natuurlijke wijze opvoeden. Er is een groep met jonge ruinen en hengsten, en een groep met jonge merries.

hw_overons_1

Voor de opfok beschikt de Hooge Weide over een stuk uiterwaarden naast de Rijn en weilanden binnendijks voor in de winter. Zodra de jonge paarden 4 á 5 jaar zijn komen ze in groepen met oudere dieren terecht en worden ze ingereden.

Naast de paarden heeft de Hooge Weide een kudde schapen. Dit zijn Swifters en Zwartblessen en kruisingen hiervan. De schapen lopen bijna het hele jaar buiten. Alleen in de lammertijd staan de schapen binnen. De lammertijd is in februari / maart.

hw_overons_2

Sinds kort zijn er ook een paar Dexter-koeien op het bedrijf. Dit zijn een soort mini-koeien. Ook hierbij is de bedoeling dat de dieren het hele jaar buiten blijven. Wel hebben ze schuilgelegenheid.

hw_overons_3

De weides worden afwisselend begraasd door paarden, koeien of schapen. Ook wordt de beweiding afgewisseld met de winning van hooi of kuilvoer. Door dit weidebeheer worden worminfecties bij de dieren zo veel mogelijk voorkomen. Dit is met name voor jonge dieren van belang.

Bij de Hooge Weide zijn regelmatig leuke paarden te koop.
Aangezien wij een kleinschalig bedrijf zijn streven wij er naar om het juiste paard voor de ruiter te vinden.
Bij verkoop kunt U zien welke paarden er op het moment te koop staan.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close